Opleiding tot oogheelkundig verpleegkundige

Opleiding van oogheelkundige verpleegkundigen Eye Center Bolgatanga.

Het Eye Center in Bolgatanga (ongeveer 80 km verwijderd van Bawku) is door wijlen Jan Oosterink met Hulp van Wilde Ganzen tot stand gekomen. Vorig jaar heeft ons bestuur de kliniek bezocht. Wij werden hartelijk ontvangen door de manager, Peter Abugri. Vanuit de wijde omgeving komen patiënten voor oogheelkundige zorg, met name staaroperaties, naar het centrum. De stichting “Elfde Vestiging” die dit belangrijke werk ondersteunde is helaas opgeheven. De overgebleven gelden zijn in onze stichting ondergebracht.

Vanuit het Eye Center bereikte ons het verzoek om de opleiding voor twee gespecialiseerde verpleegkundigen te ondersteunen. Door vergrijzing en vertrek bestaat aan deze verpleegkundigen een dringende behoefte. Er zijn twee kandidaten: Mrs. Moro Susana Akugrie en Mr. Dominic Atugiba Afuugu. De training duurt achttien maanden, staat onder toezicht van het Ministerie van National Health en wordt gegeven in Korle-Bu, Accra www.kbth.gov.gh 

SuzannaDominic


De kosten per persoon zijn Ghc. 10.000, totaal  dus ongeveer 2.500 euro. Onze Stichting heeft besloten
4.000 euro bij te dragen, als u ook u steentje wil bijdragen stellen wij dat zeer op prijs.

PeterAbugri
 

Peter Abugri - General manager Eye Clinic Bolgatanga 

peterabugri66@yahoo.com


Nieuws

In oktober 2017 waren er verkiezingen voor de ondernemingsraad in Gelre ziekenhuizen. De OR heeft dit jaar besloten om voor iedere medewerker die stemt tijdens de OR verkiezingen één euro aan een goed doel te geven. Er is gekozen voor twee goede doelen waar medewerkers van de Gelre ziekenhuizen zich voor inzetten

Binnen onze stichting is het stilte na de storm.Na een hectisch najaar 2016 maken wij nu een rustige periode door. In het najaar 2016 werden maar liefst drie groepen van vrijwilligers en bestuursleden uit gezonden naar Bawku met in totaal tien personen. Van 8 – 22 oktober zijn Alex van der Horst, tandarts, Dirk Jan Pot, kinderarts en Saskia van Bennekom, diëtiste en Dirk Jan Pot naar Bawku afgereisd. Zij werden afgelost door Gé Bouw, Jan Blankestijn en Michiel Pothoff, die het bestuur vertegenwoordigden bij de overdracht van het nieuwe Maternity gebouw op 26 oktober 2016.

Op zaterdag 20 mei 2017organiseerde Rotaryclub Bennekom in samenwerking met de koren The New Creation, Voice-Male, het harmonieorkest OBK, The Pipes and Drums of the Royal British Legion een groots muzikaal evenement in de DVO-hal in Bennekom.

Vastenactie 2017 ‘Food For Live ‘

Bawku Hospital heeft onze stichting gevraagd het project “Food for Live” te ondersteunen. Dat doen we in samenwerking met de Vastenaktie 2017 van de Dominicaanse gemeenschap in Huissen.

Nieuwsbrief Juli 2016

Afgelopen januari is revalidatiearts Hans Versloot, op verzoek van het ziekenhuis, in Bawku geweest om mogelijkheden te onderzoeken om mensen met een fysieke beperking terug in de maatschappij te helpen. Ruim een jaar is gebouwd aan de nieuwe verloskamer afdeling. Hoewel de bouw door diverse omstandigheden wat vertraging heeft opgelopen vindt deze maand de bouwkundige oplevering plaats.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Ga naar contact, vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Wij helpen in Ghana

Doelstelling van de Stichting Vrienden van Bawku is overdracht van kennis en ervaring aan medewerkers van het districtsziekenhuis in Bawku. Niet alleen op medisch gebied, maar evenzeer op het terrein van ondersteunende diensten. Tevens wordt getracht de faciliteiten van het ziekenhuis te verbeteren. De activiteiten die worden ontplooid zijn vraaggestuurd.


Facebook

Gegevens:

Stichting vrienden van Bawku

Generaal Foulkesweg 66b

6703 BW  Wageningen

KvK 30198986
 
IBAN: NL06INGB0005061469

RSIN:  813 769 735